Thursday, June 14, 2012

Talog u Valjevu


U ponedeljak 11. juna u prepunoj sali valjevske biblioteke Ljubomir Nenadović održana je promocija novog romana Valjevca Željka Obrenovića (Talog, Booking, 2012.). Razgovor sa autorom vodio je Ostoja Prodanović i koristeći oblik dijaloške forme, razgovarao je sa piscem o novom romanu, popularnoj kulturi, prevodu Željkovog prethodnog romana Srpski psiho na poljski jezik, savremenim načinima promovisanja i pisanju uopšte.

 Ako je suditi prema broju posetilaca, broju mladih ljudi u Talog majicama, kao i po broju knjiga koje je autor potpisao, reklo bi se da publika odlično reaguje na modernu kriminalističku prozu koju Talog obećava.

Gost večeri bila je violinistkinja Angelina Milićević koja je izvela svoje viđenje pesme Toxicity benda System of a Down, a posetioci su takođe bili u prilici da uživaju i u trejleru za roman za koji su se pobrinuli slikar i strip crtač Željko Vitorović i režiser Nedeljko Jevtić.

 „Talog je priča o potrazi za ubicom i potrazi za gradom. Negde ispod taloga je onaj drugi, skriveni portret Beograda i vremena u kome živimo. I samo se oni najočajniji, oni koji nemaju šta da izgube, usuđuju da zagrebu po njemu i suoče se sa pravim licem sveta. A oni najhrabriji, ili možda najsrećniji, uspeće da to suočavanje i prežive.”

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...