Monday, July 04, 2011

FILMOVI: PREPORUKE


Šta sam gledao ovih dana?
The Long Goodbye
U pitanju je Altmanova adaptacija Čendlerovog romana koja mi je nekim slučajem promakla. Smestio je Marlova u bizaran hipi kontekst koji na neki čudan način jako dobro funkcioniše. Altman je jako dobro razumeo Čendlera i uhvatio suštinu njegove atmosfere. A skor Džona Vilijamsa je toliko dobar da bi film mogao samo zbog njega da se gleda.
The Burrowers
Vestern sreće horor. A sve je to zapravo ona priča: nekoliko njih nigde i čudne stvari se dešavaju. Malo sporiji nego što bi trebalo, ali pejzaži su predivni, a film vredan gledanja.
Sucker Punch
Apsolutno razumem sve koji mrze ovaj film. Ali, posle sjajnih 300 i Watchmen Zek Snajder ja zaslužio da se ovaj film overi. Ko voli stripovštinu i video igre, voleće i ovaj film. Sve to izgleda kao jedan trejler – u stvari kao petnaest trejlera – koji nema kraja. Vrhunac stilizacije.
The Fountain
Tek sad sam pogledao ovaj film Darena Aronofskog. Jeste, pretenciozan je, ali ja volim pretenciozne stvari. Možda nije baš isporučio, ali svakako nije promašaj kakvim ga smatraju.
Stake Land
Drama maskirana u horor u posapokaliptičnom svetu sa vampirima. Sve što nije valjalo u Zombilendu, ovde valja. Topla, lagana, dobro ispričana priča.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...