Wednesday, July 20, 2011

FILMOVI: PREPORUKE 001


The Yellow Sea
Evo nas ponovo u Aziji. Svi smo bili oduševljeni sjajnim Chaserom, tako da smo s pravom puno očekivali od novog filma Hong-jin Na. I on je isporučio. Priča o taksisti u dugovima koji pokušava da sastavi kraj sa krajem (što nije nimalo lako) i onda dobije ponudu koju ne može da odbije (bukvalno) i onda, naravno, sve krene nizbrdo.

3:10 to Yuma
U pitanju je rimejk kultnog kaubojca po priči Elmora Leonarda. Ovog puta, tu su Kristijan Bejl i Rasel Krou. Sasvim iznenađujuće, film je ispao sasvim OK. Ako volite vesterne, i ako vam se svideo True Grit, pogledajte i 3:10 to Yuma. Naći ćete priču o čoveku koji ima ideale u vremenu kada se oni ne cene. Naći ćete priču o ubici i kriminalcu koji shvati da je bliži takvom čoveku nego ostatku svoje bande. Naći ćete priču o klincu koji ubrzano sazreva i ne može da se odluči između ta dva modela koji su mu pred očima.

Generation P
Viktor Peljevin je kultni ruski pisac koji se u potpunosti sklonio iz javnosti i živi u budističkom hramu. Tako se barem priča. E sad, za nekoga ko je toliko izolovan, Peljevin je i previše obavešten. U ovom romanu-filmu bavi se prodorom američkih brendova u postkomunističku Rusiju i naglim razvojem advertajzinga. A sve to u spoju sa halucinogenim pečurkama, drevnim bogovima itd. Peljevin.

The Reef
Ko ne voli ovakve filmove – ne voli filmove. Ja sam fan i Open Water, a ovaj mu dođe gotovo kao nastavak. Nasukan brodić koji ubrzano tone. Teška odluka: Da li da ostaneš ili da pokušaš da plivaš do kopna? A tu se vrzmaju i neke ajkule. Piše da je po istinitom događaju. Kao da je i bitno. Open Water ostaje kao prijatniji užitak, ali... kokice, zamračena soba, film. Zar treba da vam crtam.

2 comments:

  1. Ehej, pronasao sam preko twittera ovaj blog. Deluje zanimljivo. Imam i ja sajt o filmskim preporukama: http://www.filmovipreporuke.com

    ReplyDelete
  2. drago mi je da ti se dopada.
    sad ću da pogledam tvoj sajt.
    poz

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...