TALOG

"Talog je priča o potrazi za ubicom i potrazi za gradom. Negde ispod taloga je onaj drugi, skriveni portret Beograda i vremena u kome živimo. I samo se oni najočajniji, oni koji nemaju šta da izgube, usuđuju da zagrebu po njemu i suoče se sa pravim licem sveta. A oni najhrabriji, ili možda najsrećniji, uspeće da to suočavanje i prežive."
Dejan Stojiljković (Konstantinovo raskršće)

"Nakon čitanja Taloga, nameće se utisak da je sve što je unutra, unutra s nekim razlogom, da zaista nema ni reči viška."
UPPS recenzija

"Poseban kvalitet Obrenovićeve proze su živi dijalozi i britke rečenice koje imaju zavodljiv ritam, bilo da prate pesničenje ili seks."
Popboks recenzija

"Već na prvih nekoliko stranica, čitalac će se suočiti sa činjenicom da je pred njim delo koje pleni svežinom i originalnošću i da je svaki pokušaj povlačenja paralela bilo koje vrste izlišan i veštački."
Moj magazin recenzija

"Kod Željka Obrenovića moguće je, dakle, govoriti o novom književnom idealu, novoj estetici i novom žanrovskom usmerenju, odnosno preobražaju dojučerašnjih marginalnih i efemernih formi u vodeći književni tok."
Revija Kolubara recenzija

"Talog je roman koji se brzo čita: kratak je i dinamičan, sa minimumom praznog hoda."
Yellow Cab recenzija

"Ako ste mislili da ćete se izvući sklopivši korice knjige, grdno ste se prevarili."
Helly Cherry recenzija

Odlomak

Frenzy Spark intervju
Ugradu.info intervju
Helly Cherry intervju
Trablmejker intervju
UPPS intervju
Pisac izbliza intervju
Art-Anima intervju
Trejler
Strani pisci o trejleru

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...