Friday, March 02, 2012

Željko Obrenović: Talog (trejler)


Izdavačka kuća Booking predstavlja Vam trejler za novi roman Željka Obrenovića Talog.  

Čak i u svetu se malo pažnje posvećuje trejlerima za romane. Mi smo ovom prilikom odlučili da tu tradiciju promenimo. Trejler je uradio režiser Nedeljko Jevtić, a za vizuelni deo zaslužan je akademski slikar i strip crtač Željko Vitorović. Svi umetniči delovi urađeni su specijalno za ovu priliku – po čemu se ovaj trejler razlikuje od drugih – a u samoj montaži trejlera korišćene su raskošne 3D i kolažne tehnike. Smatramo da će se vaše shvatanje ove vrste trejlera promeniti nakon što vidite trejler za Talog.

Skot Filips, autor romana Ledena žetva, po kom je snimljen istoimeni film sa Džonom Kjuzakom u glavnoj ulozi, je ovim rečima prokomentarisao trejler za Talog: „Ovo je sve što bi trejler za roman trebalo da sadrži. Evokativan je, vizuelno stimulativan, relevantan za suštinu, a ne prepričava zaplet. Ne moram ni da govorim srpski jezik kako bih shvatio da je ovo knjiga koju želim da pročitam.“

Dejan Stojiljković, autor Konstantinovog raskršća, rekao je o romanu: „Talog je priča o potrazi za ubicom i potrazi za gradom. Negde ispod taloga je onaj drugi, skriveni portret Beograda i vremena u kome živimo. I samo se oni najočajniji, oni koji nemaju šta da izgube, usuđuju da zagrebu po njemu i suoče se sa pravim licem sveta. A oni najhrabriji, ili možda najsrećniji, uspeće da to suočavanje i prežive.”

Trejler možete pogledati OVDE.


Talog možete kupiti u pretprodaji OVDE - dostava je BESPLATNA.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...