Monday, October 07, 2013

Najbolji filmovi u 2013 (treći kvartal)


Treći kvartal nije baš ponudio neke filmove, ali evo nekog izbora, takav kakav je.

Only God Forgives
Po meni Refn ume da napravi odličan film kao što je Drive, a ume da ode i skroz u neki artizam koji ne shvatam, kao u Valhalla Rising. Dok sam od Only God Forgives očekivao noar na tragu Drivea, dobio sam ono drugo. Nije da nema jakih momenata, ali često se čini da je sve ovo moglo da stane u petnaestak minuta.

Oblivion
Jedino veće zlo od Tomislava Kruza je film sa klonovima u kojem se on pojavljuje u više primeraka. Pa opet, Oblivion je ispao solidan, iako ne previše dobar, SF film koji me je iz razumljivih razloga podsetio na film Moon.

Man of Steel
Man of Steel sam gledao u 3D pa i opet mi je bio jaaako dosadan. Tri sata tuče i tuče i tuče, bezveznog kastinga i svih gluposti koje možete da zamislite. Ne znam šta sam uopšte u očekivao.

Vulverin
Vulverina sam kao i Man of Steel takođe gledao u 3D i mada je premisa obećavala, pa i sam početak, film je ispao krajnje glup i još jednom smo ostali bez dobrog filma o našem omiljenom superheroju, a sad to verovatno znači da ga nikad više nećemo ni dobiti.

World War Z
Tja, ništa posebno. Film je zasnovan na romanu Maksa Bruksa, ali labavo. Zombiji se gotovo i ne vide, patetike koliko voliš (u svakom kadru kada se vidi Bred Pit ili njegova žena, u prvom planu je burma). Sve u svemu, ništa što već nismo videli. Često mnogo bolje.

Dead Man’s Burden
Džo Hil mi je preporučio Dead Man’s Burden i rekao da je u pitanju vestern kakav bi napisao Kormak Makarti. Lepo ga je opisao. Ovakve kaubojce više ne viđate. Čekajte, kaubojce više u opšte ne viđate...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...