Wednesday, July 24, 2013

Najbolji filmovi u 2013 (drugi kvartal)



Jack Reacher
Jack Reacher je zasnovan na romanima Li Čajlda i mada su i Tom Kruz i ostatak kastinga prilično promašeni, a režija je mogla biti puno inventivnija, scenario opet hvata nači Džekovog razmišljanja tako da film nije totalni fijasko, barem za ljubitelje knjiga.

Stoker
Stoker je film koji je dobio ozbiljniji tretmant nego što to sama priča zaslužuje, tako da nas Čen-Vuk Park sve vreme laže da gledamo neku ozbiljnu šriču, kada ona to u stvari nije. Opet, film je vizuelno zanimljiv i ima neku atmosferu zbog koje ga vredi pogledati.

Contagion
Soderberg ima taj fetiš ili moć da u filmu okupi više poznatih glumaca nego što je to moguće. A u Contagion ih čak i dobro iskoristi, u smislu da neki za koje zbog glumačke veličine ili barem popularnosti očekujemo da će dočekati odjavnu špicu živi, stradaju na samom početku. Inače, priča je jasna: zaraza, potraga za vakcinom itd.

Iron Man 3
Šejn Blek je čovek o kojem ne treba posebno pričati i u Iron Manu 3 je pokazao da i dalje nije za bacanje. Dobar pripovedač ume da piše sve. Tako je Iron Man 3 jako zabavan, uzbudljiv superherojski film koji stoji rame uz rame sa Osvetnicima.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...