Thursday, January 06, 2011

NAJBOLJE SERIJE U 2010.

SKINS: Znam da bi matorci voleli da su klinci kao u domaćoj seriji Priđi bliže, ali to je daleko od istine koliko i kvalitet britanske serije od domaćeg pokušaja. Droga, alkohol, tinejdžeri, autodestruktivnost.

MISFITS: Ako je Spaced bio engleski odgovor na Prijatelje, onda je Misfits odgovor na Heroes. Vrh scenarističkog posla i nešto što je lako moglo da izađe iz pera (ili tastature) Marka Milara. Problematični klinci na društveno-korisnom radu. I onda...

SHERLOCK: Stiven Mofat nas je podsetio zašto smo toliko voleli serije sa Ostrva. Njegovu modernu viziju Šerloka Holmsa odgledao sam više od bilo čega u poslednje vreme.

DOCTOR WHO: Ponovo Mofat. Priznajem da mi je Šerlok za nijansu draži, ali The Doctor nimalo ne zaostaje. Kakve ideje! I nema veze sa onim drugim doktorom. A ni sa bolnicama.

WALLANDER: Krimići u epizodama od sat i po. Čini mi se da su mogli da ih spakuju i u pola tog vremena i da bi za toliko bili bolji. Kenet Brana nosi seriju.

THE WALKING DEAD: I dalje redovno čitam strip, mada teško da ću Kirkmana ubrojati među omiljene scenariste. Serija? Uh, moglo je bolje. Kao da veliki Darabont gubi kompas. Ili izazov nije shvatio previše ozbiljno.

BREAKING BAD: Nešto najbolje iz Amerike. Dlanovi se znoje kao dok je išao Shield. Profesor hemije sazna da umire od raka i želi da obezbedi porodicu. Kristal met, da.

LIP SERVICE: U posledje vreme su preterali sa muškim gej likovima na TV-u i na platnu, sad nam nude lezbejke. Drama koja nije na nivou Six Feet Under, ali je vredna gledanja. Ponovo Britanija.

TERRIERS: Kažu da su im naziv serije i plakat došli glave (serije je ukinuta). Šteta, pristojan noar.

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. prave američku. izgleda preslikano, ali sumnjam da će biti blizu.

    ReplyDelete
  3. Jedino američko bolje od britanskog je junk food.

    Malo me stid što sam samo par epizoda Skinsa i Doktora odgledala. Budem to download-ovala.

    ReplyDelete
  4. u generalu se ne bih složio, ali u ovo slučaju, da. kao i svaki rimejk.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...