Sunday, May 28, 2006

PROMOCIJA ZBORNIKA

Napokon, posle dužeg odlaganja, pojavio se ZBORNIK RADIONICE ZA PISANJE POEZIJE I PROZE koju vode Aleksandar Belčević i Dragana Mladenović.

“Knjižica koju ste upravo otvorili nastala je kao rezultat rada književne radionice čiji je prvi ciklus realizovan tokom jeseni 2005. godine, u okviru rada književnog kluba Doma omladine Beograda...” (odlomak iz uvoda)

U ZBORNIKU je po prvi put objavljena moja priča KRVAVOCRVENE BANANA RIBE, koja je nastala kao omaž Selindžerovoj priči PERFEKTAN DAN ZA BANANA RIBE i PRIČA O DVA DEČAKA, koja je ranije objavljena i u časopisu TREĆI TRG, a uskoro u istom treba da bude objavljena i na engleskom jeziku.

Celokupan izgled ZBORNIKA je za pohvalu, prvenstveno što svojim modernim dizajnom i formatom odskače od sterilnih književnih časopisa i približava se nekoj vrsti savremenog fanzina. Jedina zamerka je pomalo neinventivna naslovna strana.

Mini promocija je 31. 05. 2006. u 19 h u Domu omladine na prvom spratu. Autori će čitati svoje radove, pa pozivam sve zainteresovane da svrate.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...