Sunday, May 22, 2011

Danger Mouse & Daniele Luppi: Rome

Izgleda da su muzičari za dvadeset prvi vek zapravo -- producenti. Promenilo se mnogo toga. Postoje likovi za koje ne znamo tačno da li i šta sviraju, ali svaki projekat u koji se umešaju ima neki dodir genija. Čini se da je i Danger Mouse jedan od njih.

Naime, reč je o čoveku koji je izbacio čuveni Sivi Album: tako što je miksovao Beli album Bitlsa sa Crnim albumom Džej Zija. No, ovoga puta pričamo o jednom sasvim drugom projektu na kom je sarađivao sa italijanskim kompozitorom Daniele Luppi i koji je posvećen i inspirisan našim omiljenim špageti vesternima.
Ko ne poznaje i ne voli Morikoneove skorove, kako kažu, ne zaslužuje da živi. A takođe, onaj ko ih voli, voleće i ovaj album. No, da ne bude zablude, pored instrumentala ovaj album sadrži i vokalne kompozicije, a mikrofona su se prihvatili Dzek Vajt (Vajt Strajps) i Nora Džons.
Ovo nije album koji ćete slušati u kolima, niti kad kod kuće imate gungulu, ali savršen je dok, recimo, pišete ili radite nešto pri čemu vam odgovara prijatan saundtrek kog ćete biti svesni, ali vam neće odvlačiti pažnju.
Nemojte pogrešno da pomislite da je u pitanju neka ambijentalna muzika, jer nije. U pitanju je muzika jednog producenta i jednog kompozitora. U pitanju je muzika koja je izvedena na vintage instrumentima i ima tu zaboravljenu toplinu. U pitanju je muzika sa dodirom genija kom je sledeci zadatak produkcija novog U2 albuma!? U pitanju je album kom je trebalo šest godina da bude kompletiran i koji će se slušati još sto puta duže. I koji je dostupan za fri daunload? Dakle, šta čekate?

3 comments:

  1. Iščekivao sam ga željno i nakon 2 preslušavanja ohladio.

    Mlako, na žalost.

    ReplyDelete
  2. Uh, ne znam, meni je legao. Da mu daš još jednu šansu?

    ReplyDelete
  3. Dajem mu još jednu šansu :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...