Wednesday, March 03, 2021

Koloseum -- Željko Obrenović -- recenzija -- Snow_White_Books

@snow__white_books 💬Svi znamo šta je Koloseum. Najveći amfiteatar na svetu, koji je u drevnom Rimu korišćen za borbe gladijatora. Nekada protiv gladnih egzotičnih životinja ( lavova, krokodila, medveda) a nekada između sebe. Na početku, gladijatori su bili osuđeni kriminalci i robovi, žrtvovani zarad zabave aristokratije i naroda. Ukazalo se da je to unosan posao, pa su se i slobodni ljudi prijavljivali zarad slave i novca.
Možda tog vida zabave nema na otvoren način kao u Rimu, ali ne znači da je nestala glad za tim. A ako ima gladi... Zemlja trećeg sveta će obezbediti hranu. A uvek je dovoljno očajnika koji će sve staviti na kocku za koju stotinu evra.
Beograd je osvanuo prekriven grafitima sa natpisom "Naživo-T1- ili smrt" koji ukazuju na ilegalne borbe ljudi. Da li ovakva nadmetanja zaista postoje u Srbiji? Ko ih organizuje? Gde se odvijaju? Pita se studentkinja opčinjena istraživačkim novinarstvom, dok sporni grafiti bivaju prekrečeni brzinom svetlosti.
U ovoj knjizi će svako voditi svoju životnu borbu. Nije ring jedino mesto u kome treba preživeti, bez obzira da li si bivši bokser, novinar, pas, sitni ili krupni kriminalac...
Zaista odlična knjiga o kojoj želim da verujem da je 100% plod mašte @obrenovic_zeljko
(ali se plašim da možda i nije)

#koloseumroman #zeljkoobrenovic

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...