Monday, October 07, 2013

Najbolje knjige u 2013 (treći kvartal)


Laura Lippman: The Most Dangerous Thing
Čitao sam već neke romana Lipmanove iz serijala o privatnoj detektivki, ali The Most Dangerous Thing je jedan od njenih romana koji stoji sam za sebe i bolji je... mnogo, mnogo bolji. Što se mene tiče, ovo je više drama nego krimić, mada u središtu ima zločin. Svejedno, Lipmanova briljira kao pripovedač i dugo ću se sećati ovog romana.

Laura Lipman: And When She Was Good
And When She Was Good je aktuelni roman Lipmanove i kao i The Most Dangerous Thing apsolutno je remek-delo. Ovaj je o prostitutki i madam na visokom nivou koju prošlost počinje da proganja. Prvoklasan krimić-drama, ali i jak mejnstrim.

Laura Lippman: I’d Know You Anywhere
I’d Know You Anywhere je prvi roman sa kojim je Lipmanova privukla ozbiljniju pažnju. No, ipak u poređenju sa romanima koji su sledili posle njega, nije baš toliko dobar, mada je osnovna premisa prilično intrigantna. Dajte mu šansu.

Bret Martin: Difficult Men
Difficult Men je knjiga o trećem zlatnom dobu TV serija: The Wire, Deadwood, Six Feet Under, Sopranovi, Mad Men, Breaking Bad... Delom istorijat, delom tračarenje, delom analiza. Obavezno štivo za svakog TV-manijaka.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...