Monday, July 25, 2016

Karton siti (Cardboard City)

Izdavačka kuća Modesty stripovi (Modesty Comics) objavila je na srpskom i na engleskom strip album Karton siti (Cardboard City) koji se sastoji od sedam priča različite tematike, obima i žanra, a koje sve kao scenarista potpisuje Željko Obrenović (Srpski psiho, Talog). Od crtača su na albumu učestvovali Željko Vitorović, Nemanja Radovanović, Gašper Rus, Miroslav Mimi Slipčević. Koloristi su: Filip Stanković, Nemanja Radovanović i Dejan Sedlan.


Predgovor za Cardboard City napisali su: 

- Čuveni engleski strip scenarista Dejvid Hajn (David Hine), autor stripova kao što su Strange Embrace, Silent War, The Bulletproof Coffin, X-Men, Daredevil...

- Pavle Zelić (Peščana hronika, Družina Dardaneli)

Strip je za kratko vreme naišao na dobar odziv, te možete pogledati pozitivne recenzije na društvenoj mreži Goodreads kao i prvu inostranu recenziju na sajtu The Invaded, koju je potpisao Alin Rautoiu.

Strip se na engleskom može prelistati i kupiti preko sajta Modesty Comics, kao i preko sajtova AmazonDriveThruComics comiXology.

Na srpskom jeziku je strip štampan u tvrdom povezu (140 strana u koloru) i najpovoljnije ga je nabaviti direktno od izdavača, tako što ćete poslati e-mail (jgorunovic@yahoo.com) ili SMS (064 329 6372) s tekstom: Želim da kupim jedan primerak stripa Karton siti, a zatim napišete ime, prezime i adresu. Strip će vam stići na kućnu adresu i tom prilikom ćete ga platiti. Poštarina je besplatna. Strip možete naći i u striparnicama Darkwood, Alan Ford, kao i knjižarama Delfi. "Ovaj mastermajnd (Obrenović) iza serije veoma lepo ilustrovanih pripovesti na uistinu neuobičajen i hvale vredan način gradi sa celim timom crtača jedan samo naizgled poznat, a u suštini izmešten od dosadne stvarnosti, autentičan i samodovoljan umetnički univerzum."

Pavle Zelić, pisac, stripski scenarista i kritičar"Sve ove priče su intimne i lične, pa opet iskazuju i univerzalne istine o prirodi ljudskog soja."
Dejvid Hajn, pisac i stripski scenarista

RECENZIJE:

(domaće)

Nedeljnik Vreme


Urban Bug


Happy Novi Sad


Autostoperski vodič kroz fantastiku
(strane)


The Invaded


PROMOCIJE:


Salon stripa


Kuća Đure Jakšića


Tehnička škola


INTERVJUI:

Helly Cherry
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...